Nova bolnica u Nevesinju, jedna od najsavremenijih u regionu, primila je jutros prve pacijente kojima će, kao i svim budućim, biti obezbijeđena vrhunska medicinska usluga i tretman, potvrdio je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Velibor Milivojević.
On je istakao da su prvi pacijenti bili jednodnevna beba i njena majka, koja je sa Sokoca, a porodila se u staroj nevesinjskoj bolnici, te dodaje da je prva operacija u novoj operacionoj sali zakazana za sutra.

“Sa stručnim kadrom koji bolnica već ima i uz aktivnu ulogu eminentnog hirurga iz Beograda Predraga Peška i njegovih timova, Bolnica u Nevesinju će kako u radnom, tako i u organizacionom smislu, napraviti iskorak ne samo u zdravstvu Republike Srpske već i BiH”, istakao je Milivojević.

On kaže da je iseljena stara bolnica koja je do sada bila u funkciji i da će se ubuduće svi pregledi i intervencije obavljati u novoizgrađenoj zgradi koja ima 51 krevet i svu neophodnu savremenu medicinsku opremu, moderno opremljeno porodilište, operacionu salu i druge prostorije, te je specijalizovana za hirurgiju, dijagnostiku i najkomplikovanije operativne zahvate.

Izvor: Srna, Foto: google.com