Plaža u Kuparima je jedna od čestih vikend destinacija brojnim građanima Trebinja koji su željni osvježenja na moru u vrelim danima ljeta. Jednu nesvakidašnju priču prenosimo sa portala “dnevnik.hr”:

O ZAPUŠTENOM BISERU JADRANA NE BRINE NIKO-TURISTI LJETUJU BESPLATNO

Devastirani vojni kompleks Kupari nalazi se na jednoj od vjerovatno najatraktivnijih lokacija na hrvatskom dijelu Jadrana, no uprkos tome to bivše vojno odmaralište van funkcije je već 20-ak godina i nikako da se ostvare silne najave o obnovi, davanju u koncesiju ili prodaji nekom jakom stranom investitoru.

Razrušeni u objekti u vlasništvu države, a projekat stavljanja kompleksa u funkciju uvršten je u famozni Vladin katalog investicija. Nedavno se čulo da je za ulaganje u Kupare zainteresovan lanac luksuznih hotela Rixos, ali konkretnijih informacija o tome zasad nema.

Tako prolazi još jedna turistička sezona, a da uz prekrasnu jadransku obalu zjape razrušeni i neiskorišteni hoteli.

Kad već država još nije odlučila šta će s Kuparima, jedan od tamošnjih devastiranih objekata poslužio je ekipi mladih turista kao lokacija za improvizovani kamp. Prometa nema, buke drugih turista nema, jedna od najljepših plaža je na samo nekoliko koraka, a s obzirom da očito za Kupare od nadležnih rijetki mare, sve ih ne košta ništa!

Kupari turisti