Večeras je finalnim mečevima i borbama za treće mjesto završen Božićni tunir u malom fudbalu u Trebinju koji je okupio 19 ekipa iz regije, a sjenku na ovu manifestaciju bacio je nezavršeni finalni meč seniora.

U seniorskom finalu sastale su se ekipe Zlatare Rubin i Bemiksa, a sporni momenat desio se u 33. minutu kada domaći sudijski par nije reagovao na sumnjivu situaciju tokom napada Zlatare Rubin pred golom Bemiksa. Uslijedio je kontranapad Bemiksa i pogodak u mreži Zlatare Rubin – za vođstvo od 1:0. Sa ovakvim razvojem događaja nisu se mogli pomiriti u ekipi Zlatare Rubin, koji su protestvovali zbog očiglednog sudijskog previda. Pošto je sudijska odluka ostala nepromjenjena Zlatara Rubin je napustila teren i odbila da dalje nastavi meč.

Iz oragnizacije su dugo vremena čekali da li će se predstvnici Zlatare Rubin vratiti na teren, nakon čega je proglašena pobjeda igrača Bemiksa.

Prvo poluvrijme bilo je tvrdo i u njemu se istako Dušan Berak na golu Bemiksa. Konkretnija je bila ekipa Zlatare Rubin, Vico glavom pokušava u 7. minutu, dok odlični Berak već u sljedećem napadu brani zicer Čečuru.  Nešto kasnije Miljan Vico se našao u prilici, da bi uslijedila kontra u kojoj Bemiks pogađa stativu poslije intervencije golmana Sulavera.

Do spornog 33. minuta na parketu je viđena odlična futsal predstava dostojna finala turnira.

Bemiksu je titula donijela novčanu nagradu od 4.000 KM, a prestavnici Zlatare Rubin nisu se pojavili na dodjeli medalja i pehara.

U toku je finalni meč Božićnog turnira u malom fudbalu u Trebinju između ekipa Zlatare Rubin i Bemiksa

Posted by Hercegovina Promo – Radio Padrino on Уторак, 15. јануар 2019.

 

U utakmici za treće  mjesto slavila je Hrupjela protiv ekipe Stoca sa 1:7.

Konačan plasman seniora:

  1. Bemiks
  2. Zlatara Rubin
  3. Hrupjela
  4. Stolac

U finalu za veterane snage su odmjerili Lokportal-Trial i veteranska ekipa Zlatare Rubin, a slavio je Lokoportal-Trial rezulatom 6:2. Ipak, treba istaći da je većina golova pala u drugom poluvrmenu kada su igrači Zlatare Rubin poslije rezulzultata 3:1 igrali bez golmana Ninkovića, sa igračem više u polju.

Mrežu Zlatare Rubin načeo je Savo Andrić u 13. minutu, da bi se sa tim rezultatom otišlo na poluvrijme. Odmah na otvranju druge dionice igre vetarani Rubina izjendačuju preko Boškovića. Na golu Lokoportal-Triala briljirao je sjajni Pešić koji je u najbitnijim trenucima bio na nivou zadatka. Do kraja poluvmena od 35. minuta pa nadalje, Trial je dominarao i potpuno zalsuženo osvojio nagradu za najbolju ekipu veteranskog Božićnog tunira.

U utakmici za treće mjesto kod vetarana, ekipa Nevesninje W-Win se pogirala sa ekipom Restoran Kastel Nikšić konačnim rezulatom 8:4.

Konačan plasman veterana:

  1. Lokoporat Trial
  2. Zlatara Rubin
  3. Nevesinje WW-in
  4. Restoran Kastel Nikšić

Uvertiru za finalnu utakmicu seniora pred prepunom dvoranom priredile su ekipe omladinaca FK Leotar, godište 2008. i 2009.

Najuspješnijim pojedincima i ekipama nagrade su dodjelili vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, Ilija Tamindžija, Spasoje Radović i direktor Trebinjesporta Milan Janković.

 

HP, januar 2019.