Ako vam se nije desilo, nadamo se i da neće …

Ipak, brojni su Trebinjci u izuzetno teškim momentima za sebe i svoje bližnje bili svjedoci neprihvatljivog nemara koji se već godinama unazad dešava na parkingu trebinjske Bolnice i lokalnog Doma zdravlja.

Prostor, koji bi trebalo da ima funkciju parking površine prevashodno namjenjene za korisnike usluga, stare, bolesne i iznemogle koji su se odlučili da pomoć potraže u ovim ustanovama, to najčešće nije. Svjedoci smo da ovaj parking izuzetno često od ranih jutarnjih časova nema slobodnih mjesta, tako da proces parkiranja u blizini bolnice nekada može da traje izuzetno dugo. Često se na ovom mjestu nalazi tolika koncentracija neuredno parkiranih vozila, da predstavljaju smetnju i pješacima narušenog zdravlja da dođu do ulaza ovih ustanova.

” Majku dovozim relativno često, starija je žena i ima hronične zdravstvene probleme. Svaki put iznova doživim frustraciju na ovom parkingu. Ne znam ko je odgovoran, ali ovo je strašno”, riječi su jednog od Trebinjaca.

Začuđuje činjenica da je parking u ovakvom stanju, iako je Opšta bolnica Trebinje više puta izdvajana od strane ministra zdravlja RS kao najuzornija ustanova ovog tipa, u kojoj je na opšte zadovoljstvo uspješno urađen proces sertifikacije.

Kao što se vidi na naslovnoj fotografiji, na ovom parkigu je moguće pronaći i preprodavce voća koji od parkiranog automobila, bez problema, naprave tezgu za unosan biznis.

Apel odgovornima, bilo da se nalaze unutar zidova bolnice ili u gradskim foteljama, da se hitno riješi ovaj problem te da građani Trebinja budu u prilici dostojanstveno da obave posjetu ljekara, koja nekada i život znači.

Bolnica 2

Bolnica

J.J. , Hercegovina Promo, januar 2015.