Košarkaški reprezentativac Srbije i novi član Sakremento Kingsa danas je u prijepodnevnim časovima na poziv predsjednika Sportskog društva “Leotar” Bobana Brnjoša posjetio djecu iz trebinjskih košarkaških klubova.

Djevojčice i dječaci iz OKK “Trebinje 03” i KK “Leotar” uživali su u provedenom vremenu sa jednim od svojih košarkaških idola. Oni su ovu priliku iskoristili za razgovor sa Bjelicom, koji je bio vrlo raspoložen za fotografisanje i podjelu autograma.

Bjelica se u razgovoru za portal Hercegovina promo i radio “Padrino” prisjetio svojih početaka i vremena kada je njemu puno značilo gledati svoje idole, te je istakao da je važno da djeca imaju kontinuitet treninga i da vole to što rade. Prije svega bio je iznenađen brojem prisutnih koji su ga dočekali velikim aplauzom.

„Ja sam isto tako počeo da igram u svom bloku, nije bilo lako. Prvo je to bio moj neki hobi, provodio sam po cijeli dan na terenu, a poslije je to izraslo u profesiju i postao sam profesionalni košarkaš.“

Šta Vas to veže sa Trebinje i Hercegovinu?

Imam tetku ovde u Trebinju, došao sam sa svojim bratom da posetim familiju i ovu decu koja su me danas prijatno iznenadila i priredila mi jedno lepo iznenađenje. Drago mi je da sam došao ovdje, a u Trebinje dolazim kada god imam vremena. Mogu da kažem da sam odavde.

Potpisali ste ugovor sa Sakremento Kingsima, kakvo je stanje u vašoj karijeri trenutno?

Ostao sam u NBA-ju što je bio moj cilj. Potpisao sam taj višegodišnji ugovor što sam i želio. Što se tiče klupskih obaveza to sam završio za sada. Radujem se novim izazovima, počinje sada reprezentacija pa tek onda sezona.

Predstoje vam utakmice reprezentacije. Pozvani ste na predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kakvo je vaše mišljenje o predstojećim duelima reprezentacije Srbije?

Igramo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo protiv Grčke u gostima i kod kuće protiv Estonije. Moramo da pobedimo u te dve utakmice da bi obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo koje se igra sledeće godine. Ne znam ko će sve sve odazvati,  ali svi znaju da je reprezentacija svetinja i da smo svi tamo kao jedna velika celina i famlija. Igrači i su upoznati sa time i znaju šta znači igrati za reprezentaciju.

Audio izjavu Nemanje Bjelice za Padrino radio poslušajte u cjelosti:

 

S.Š., HP/ avgust 2018.