Televizija B92 u narednih nekoliko dana promjeniće ime u O2 TV, a zaštitno lice nove kampanje biće popularni glumac Sergej Trifunović, ekskluzivno saznaje „Blic“.

 Kako saznaje „Blic”, ova krupna odluka detaljno je pripremana, a radila su se i obimna istraživanja sa fokus grupama. Učesnici u ovim istraživanjima su odlično reagovali na promene imena i imidža B92, nakon čega je doneta konačna odluka da se sprovedu korenite promene.

– Svima je već jasno da ovo više nema nikakve veze sa starim konceptom B92, pa je odluka i očekivana i logična, pre svega jer je programski koncept koji je usklađen sa novim svetskim trendovima i zahtevima gledalaca potpuno drugačiji. I Radio B92 je doživeo potpunu transformaciju pre dve godine, kada je promenio naziv u „Plej“ i novim konceptom brzih informacija i muzičkih hitova postao ubrzo broj jedan – kaže izvor „Blica“.

Upravo rukovodeći se uspehom radija, menadžment televizije je doneo odluku da se u novu jesen uđe ne samo s novim programom, već i s potpuno novim vizuelnim identitetom koji se, prema rečima našeg izvora, studiozno pripremao.

– Emotivnih reakcija će uvek biti, ali ova promena ima više smisla i fer odnos prema simbolu revolucionarnog vremena koje je odavno iza nas. Kompanija zna šta radi, raspolaže čitavim arsenalom top profesionalaca iz TV industrije širom sveta, a transformacija radija i svojevremeno prelazak “Foks televizije“ u “Prvu” očigledno su uspešno prošli. Ali ništa se ne seče preko noći – nastavlja naš izvor.

Programski koncept O2 TV se još uvek drži u tajnosti. Pre svega, u kampanji će učestvovati popularni glumac Sergej Trifunović.

PR služba televizije nije potvrdila ali nije ni demantovala naša saznanja.

– Tačno je da će od jeseni biti velikih promena i iznenađenja. Naša kompanija se trudi da uvek bude korak ispred i iznenadi svoje gledaoce na najbolji način, tako će biti i ovog puta. Kreativno, moderno, osveženo, kako programski tako i vizuelno. Uskoro ćete videti o čemu se radi – rečeno je za “Blic“.

Pozvali smo i Sergeja za komentar, ali je kroz osmeh kratko rekao: „Na snimanju sam, ne mogu da pričam“.

Novi brendovi postigli uspeh

I pored brojnih sumnji zbog razdvajanja od starog koncepta, „Plej radio“ je za kratko vreme postao najslušaniji, kako u Beogradu tako i u celoj zemlji. Pre brendiranja i promene naziva, Radio B92 je u junu 2015. godine bio peta nacionalna stanica, a u Beogradu je bio dvanaesta stanica. Slična stvar dešavala se i sa tranformacijom TV „Foks“ u „Prvu“, koja je za osam meseci porasla za 40 odsto i tako postala najgledanija televizija u udarnom terminu među publikom do 50 godina.

 

Izvor: Blic