Vlada RS neće graditi skladište nuklearnog otpada na granici prema Dubrovniku, rekla je Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje građevinstvo i ekologiju.

Ona je pojasnila da je na Aktuelnom času odgovorila na pitanje koje je postavio poslanik Perica Bundalo, ali je dodala da vjeruje da ni Bundalo nije mislio na to da se tamo izgradi skladište, već da se izvrši neka vrsta političkog pritiska na Vladu Hrvatske da odustane od izgradnje skladišta za nuklearni otpad.

Ljubiša Krunić, poslanik iz Trebinja, je rekao da se nakon što se ta informacija pojavila u medijima stanovništvo u ovom gradu zabrinulo, te je istakao da stanovništvo tog kraja nikad neće dozvoliti da se izgradi skladište u njihovom području.

“Ako je u pitanju blef, ja sam spreman da vam oprostim. Važno je da ljudi u Trebinju znaju da je u pitanju politički blef a ne stvarna namjera”, rekao je Krunić.

Poslanik Igor Žunić je rekao da matična partija treba da kritikuje Bundala, koji je tu ideju iznio, a da je ministrica Golić samo rekla da je Vlada RS spremna na neku vrstu reciprociteta, a ne da se izgradi skladište.

 

Izvor: Nezavisne