Usred rata između kompanija i hakera uvijek se nađu korisnici interneta.Svaku put kada je kompanija hakirana moramo promijeniti lozinku i ne smijemo ju više koristiti, piše Wall Street Journal.

Ako ste registrovani na mnogo stranica teško ćete zapamtiti sve lozinke ili pratiti promjene. I za to postoji rješenje – program za upravljanje lozinkama. U njih možete pohraniti sve svoje lozinke.

Wall Street Journal predlaže četiri programa: 1Password, Dashlane, LastPass i PasswordBox.

LastPass je dobar izbor za one koji koriste novije tehnologije poput skenera otiska prstiju. 1Password odličan je za paranoične ljude jer nudi najviše kontrole nad time gdje će vaše lozinke biti pohranjene. Dashlane je najjednostavniji i najučinkovitiji za regularne korisnike interneta.

Mnogi će sada postaviti pitanje sigurnosti i je li pametno sve lozinke držati na jednom mjestu. Stručnjaci kažu kako je to bolje od ponovnog korištenja starih lozinki.
Programi za pohranu čuvaju sve vaše podatke iza jedne glavne lozinke. Ništa nije 100 posto sigurno, ali ova četiri programa na glasu su kao provjereni i sigurni, i garantiraju kako vašu glavnu lozinku nikada neće dijeliti na internetu.

Izvor: Bh-index