Jedna od naših najljepših glumica i svakako dama vrijedna pominjanja kada je riječ o srpskoj kinematografiji, Nataša Ninković, rođena je u Trebinju 1972. godine. Iako je planirala da se bavi medicinom, život ju je poveo drugim putem pa se već sa sedam godina oprobala u glumi.

Godine 1994. diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi Vlade Jevtovića. Njena prva velika uloga bila je film “Spasitelj” u kojem je glumila sa holivudskim glumcem Denisom Kvejdom i sarađivala sa producentom Oliverom Stounom.

 

Oliver Stoun bio je na nekom proputovanju kroz Balkan i svratio je do Beograda. Tada sam ga videla poslednji put. Pokazala sam mu Narodno pozorište, zapravo scenu gde igram, grad… Stalno me zapitkivao šta je tu toliko vredno, pa sam odlučila da ne pokušam u Americi– izjavila je Nataša svojevremeno za “Blic”.

 

Onda su se ređale nove uloge i ostvarenja. U serijama “Porodično blago”, na sceni pozorišta i sada u seriji “Ubice moga oca”. I dalje važi za jednu od najlepših glumica na ovim prsotorima. Rekla je ne Holivudu i Oliveru Stounu jer je već bila spremna da kaže da svom sadašnjem suprugu Nenadu Šarencu.

Nataša Ninković i njen suprug Nenad Šarenac oko 20-tak godina su u skladnom braku, a jedno drugom su vetar u leđa. Nataša od svog supruga dobija veliku podršku kada je njen posao u pitanju.

Iako joj je kad se udala bilo samo 25 godina, i danas vjeruje kako nije napravila grešku.

Nataša Ninković i Nenad Šarenac
Nataša Ninković i Nenad Šarenac

Bila sam klinka i u početku brak tvrdoglavo shvatala kao ring u kojem sa mužem odmeravam snagu, dok mi u jednom trenutku Nenad nije predočio kako moramo da uskladimo korake. Danas mogu da kažem da sam sazrevala pored supruga, a i decu sam dobila u pravom trenutku – kao ispunjena žena koja može da im se potpuno posveti- rekla je ranije za “Stori” Nataša Ninković.

 

Izvor: Blic / Story