Danas je u velikoj sali Skupštine grada Trebinja nastavljen naučni skup “Stih, metar i smisao poezije Milosava Tešića” koji je juče, u okviru programa Dučićevih večeri poezije, započet u poslijepodnevnim časovima.

 

Već tradicionalno, u okviru događaja koji okuplja brojne pjesnike, pisce i književne kritičare, učesnici su govorili o stvaralaštvu jednog od savremenih srpskih pjesnika, ovoga puta Milosava Tešića, za koga se može reći da je jedan od značajnih autora današnje srpske književnosti.

U okviru programa Dučićevih svečanosti, danas je planiran i susret pjesnika u Gimnaziji “Jovan Dučić”, a nakon toga izložba skulptura naiviste Stevana Kijca u Muzeju Hercegovine.

U 20.00 časova počeće tradicionalno pjesničko veče “Na Dučićevom putu”, kada će svoje stihove ponovo govoriti navjerniji Dučićevi sljedbenici i poznati velikani savremenog srpskog pjesništva: Rajko Petrov Nogo, Đorđo Sladoje, Dragan Hamović, Gojko Đogo, Milutin Mićović, Zdravko Miovčić, Radomir Uljarević, Novica Telebak i Stojan Janković.

Izvor: Grad Trebinje