Direktori turističkih organizacija Istočnog Sarajeva Igor Tošić i Trebinja Marko Radić razgovarali su danas u Trebinju o nastavku saradnje i projektima sa ciljem povećanja broja turista i razvoja turizma u ova dva grada.


“Ovdje je riječ o dva najpopularnija turistička mjesta – Istočnom Sarajevu i Trebinju. Istočno Sarajevo važi za centar zimskog turizma sa velikim potencijalom za razvoj ljetnog, kao što je grad Trebinje”, rekao je Tošić novinarima i dodao da u tom smislu ovi gradovi zaslužuju promociju.

Prema njegovim riječima, razgovarano je o projektima koji bi se odnosili na zajedničke promotivne materijale, kao što su adrenalinski turizam u Istočnom Sarajevu, vinske ture u Trebinju ili slični sadržaji koji će biti naknadno definisani u skladu sa potrebama tržišta.

Tošić kaže da je regionalna ponuda jedan trend koji se prati u svijetu, te da bi na taj način ovi gradovi mogli biti konkurentniji i interesantniji.

Radić je podsjetio da su ove dvije turističke organizacije prije dvije godine potpisale Protokol o saradnji i da je zajednički rad intenziviran.

“Mi smo pravi primjer kako dvije turističke organizacije mogu da funkcionišu, razmjenjuju iskustva i jedna drugoj povećavaju kapacitete i unapređuju sopstveni rad”, naglasio je Radić.

On je naveo da će se raditi na definisanju regionalne ponude i zajedničkog predstavljanja dvije turističke organizacije, što će biti nastavak dobre saradnje.

Sastanak direktora turističkih organizacija održan je u okviru zvanične posjete Trebinju delegacije grada Istočno Sarajevo.

 

 

 

Izvor: SRNA