Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ Trebinje objavljuje Javni poziv za prijavu djece u Program pripreme u godini pred polazak u školu.

Na osnovu člana 98. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 79/15) i na osnovu dopisa Ministarstva prosvjete i kulture RS broj: 07.040/60-58/19, od dana 26.09.2019. godine, JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ Trebinje organizuje realizaciju Programa pripreme djece u godini pred polazak u školu za onu djecu koja nisu obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja i koja nisu pohađala cjeloviti razvojni program, a koja po propisima kojima se uređuje oblast osnovnog vaspitanja i obrazovanja u narednoj školskoj godini stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole.

Na osnovu člana 37. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 79/15) upis djece za Program pripreme u godini pred polazak u školu, vrši se na osnovu ljekarskog uvjerenja dobijenog na osnovu pregleda o fizičkom i psihičkom razvoju djeteta i labaratorijskog nalaza koji sadrži bris nosa i grla i nalaz stolice od nadležne zdrastvene ustanove i izvoda iz matične knjige rođenih, a nakon izvršenog upisa, predškolska ustanova zaključuje ugovor sa roditeljem ili starateljem o međusobnim pravima i obavezama.

Program za pripremu djece u godini pred polazak u školu trajaće od 02. marta do 29.maja 2020. godine, a realizovaće se u prostorijama vrtića.

Molimo sve roditelje da djecu prijave do 30. oktobra 2019. godine, kako bi blagovremeno dostavili podatke Ministarstvu prosvjete i kulture i izvršili pripreme za realizaciju programa na osnovu broja prijavljene djece.

Prijave za Program za pripremu djece u godini pred polazak u školu uz dostavljanje iz izvoda matične knjige rođenih djeteta, popunjavaju se u prostorijama vrtića.

Sve dodatne informacije možete dobiti na tel. 059/220-110.

 

 

 

 

Izvor: Grad Trebinje