U Narodnoj biblioteci Trebinje dr Ranko Rajović održaće večeras predavanje iz oblasti razvoja i vaspitanja djece, te govoriti o reformi obrazovanja u Republici Srpskoj.

Predavanje počinje u 20 časova, a održaće se u bašti biblioteke.

Rajović je jedan od najpoznatijih stručnjaka u oblasti razvoja i vaspitanja djece, čiji se program učenja „Nikola Tesla centar“ primjenjuje u 20 država.

Na predavanju će biti riječi i o ranom podsticanju dječije inteligencije, metodama rada sa mališanima, ulozi škole u njihovom razvoju…

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač je Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predsjednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svjetske Mense (2000 – 2010) i predsjednik Кomiteta za darovitu djecu svjetske Mense (2010 – 2012). Na kongresu Mense Internacional, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010. imenovan je za predsjednika Кomiteta svjetske Mense za darovitu djecu. Ova počast je uslijedila poslije njegovog višegodišnjeg bavljenja darovitom djecom i programima u vezi sa darovitošću najmlađih. U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu. Radi na pedagoškom fakultetu u Кopru u Sloveniji.

Dr Rajović je i član ekspertskog tima Vlade Republike Srpske za reformu obrazovanja u Srpskoj.

 

 

HP, avgust 2021.