U Republici Srpskoj se u naredna četiri dana očekuje pretežno oblačno i suvo vrijeme sa povremenim sunčanim periodima i najvišom dnevnom temperaturom do 18 stepeni Celzijusovih.


Prema prognozi meteorologa, u Srpskoj će sutra jutro biti umjereno do pretežno oblačno i svježije, sa maglom mjestimično, a tokom dana umjereno oblačno uz više sunčanih intervala u drugom dijelu dana.

Jutarnja temperatura biće od dva do osam, na planinama oko minus tri stepena Celzijusova. Dnevna temperatura vazduha biće od 11 do 17, na planinama oko sedam stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 24. novembra, jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, oko rijeka i po kotlinama sa maglom ili sumaglicom, na planinama sa slabim mrazom. Tokom dana će biti umjereno do pretežno oblačno sa više sunčanih perioda na sjeveroistoku i istoku Srpske.

Jutarnja temperatura biće od jednog do sedam, na planinama oko minus tri stepena Celzijuosva, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti od 12 do 18 stepeni, na planinama oko osam stepeni Celzijusovih, navodi se na sajtu Republičkog hidrometerološkog zavoda.

U ponedjeljak, 25. novembra, jutro u Srpskoj će biti umjereno do pretežno oblačno sa maglom ili niskom oblačnošću po pojedinim riječnim dolinama i kotlinama, koja se mjestimično u sjevernim predjelima može zadržati veći dio dana.

Tokom dana biće umjereno do pretežno oblačno i suvo sa više sunčanih intervala na jugu Hercegovine.

Jutarnja temperatura biće od dva do osam, na planinama oko minus dva. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 11 do 17 stepeni, u mjestima gdje se magla bude zadržala i koji stepen niža, na planinama oko sedam stepeni Celzijusovih.

U utorak, 26. novembra, jutro će biti umjereno do pretežno oblačno sa maglom ili niskom oblačnošću po pojedinim riječnim dolinama i kotlinama. Tokom dana biće promjenljivo oblačno sa više sunčanih intervala na jugu Hercegovine, gdje će biti i toplije.

Dnevna temperatura vazduha biće od 11 do 17, u mjestima gdje se magla bude zadržala i koji stepen niža, a na planinama oko šest stepeni Celzijusovih.

 

 

 

 

Izvor: SRNA