Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog policiji za prikupljanje informacija radi utvrđivanja svih činjenica i eventualne krivične odgovornosti u vezi sa izvlačenjem brojeva u igri na sreću “loto” Državne lutrije Srbije, izjavila je republički javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac.

 

Izvlačenje “loto” brojeva koje je sinoć emitovano u direktnom televizijskom prenosu izazvalo je brojna reagovanja građana na internetu i sumnju da je riječ o namještanju izvlačenja.

Dolovac je rekla da je tužilaštvo odlučno da se slučaj detaljno ispita i poručila da će svi odgovorni biti procesurani bez obzira na funkciju koju obavljaju i poziciju koju imaju, prenijeli su beogradski mediji.

U sinoćnjem izvlačenju “loto” brojeva, peti broj kombinacije pojavio se na ekranu prije nego što je kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Nakon izvlačenja prva tri broja 4, 33, 12, iz bubnja je, kao četvrta, izvučena kuglica sa brojem 27, ali se na ekranu pojavio broj 21, a odmah zatim i 27 kao peti broj, a da peta kuglica nije izvučena.

Kada je iz bubnja izvučena i peta kuglica, bila je to kuglica sa brojem 21.

Na ekranu je, takođe, bio prikazan i broj dobitnika iako peta kuglica zvanično još nije bila izvučena.

Državna lutrija Srbije saopštila je da je na izvlačenju igre “loto” 7 od 39 došlo do tehničke greške izazvane ljudskim faktorom, odnosno omaškom operatera angažovanog na izvlačenju, tako što je na ekranu greškom ispisan broj 21.

Izvor: cafe.ba