Izvor: Radio Nevesinje

U protekle dvije decenije na memorijalnom turniru “Mišo Tamindžija” svoje fudbalske vještine su pokazivali brojni sportisti iz regiona među kojima je bilo i zvučnih fudbalskih imena. Pažnju sportske javnosti na ovogodišnjoj reviji malog fudbala u Sportskoj dvorani „Nevesinjka“ izazvao je Miloš Aćimović, kapiten kadetske reprezentacije BiH, koji se nakon teške povrede u saobraćajnoj nesreći marta ove godine uspješno vratio fudbalu.

Miloš ima mnogo prijatelja u nevesinjskom „Veležu“ gdje je kao osmogodišnjak stekao prva fudbalska znanja od trenera Mikija Šiljegovića.
Prisjeća se da je nastupao na Božićnom turniru u Nevesinju u konkurenciji pjetlića za ekipu „Best“.

Nakon prelaska u trebinjski „Leotar“ njegova fudbalska karijera doživjela je brzi uspon. Sa 14 godina dobio je poziv u pionirsku selekciju BiH, kao 15 – godišnjak nastupao je za prvi tim Leotara, a uključio se i u kadetsku reprezentaciju BiH i dobio kapitensku traku.

U martu naredne godine u Škotskoj se igra završni turnir kadetskih reprezentacija za Prvenstvo Evrope, pa se očekuje da Aćimović predvodi saigrače na putu ka novom uspjehu.

Na Božićnom turniru u Nevesinju Miloš Aćimović igra za dvije ekipe, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.