Nakon što je izašao tekst u pisanom izdanju Dubrovačkog dnevnika, o ustaškim ulicama u Župi Dubrovačkoj i nakon što je objavljen na portalu Dubrovačkog dnevnika, nepoznata osoba ili više njih kao reakciju je izvjesila transparent gdje se citira pismo Pera Kojakovića ali i iskaziva vjernost poglavaru.

Pero Kojaković, samouki pjesnik u svojem pismu supruzi iskazao je ljubav prema poglavniku, a ta ljubav je i sastavni dio transparenta koji je izvješen na početku Puta Pera Kojakovića. Navedene ulice, kako Vinka Nikolića tako i Pera Kojakovića toleriše načelnik Silvio Nardelli kao i Općština Župa dubrovačka koja više mjeseci nije odgovorila na upit Dubrovačkog dnevnika u kojem su nas interesovali razlozi postojanja navedenih ulica.

Policija Dubrovačko – neretvanska i Policijska postaja Gruda su zaprimili prijavu ovog incidenta, a o daljim koracima ćemo izvijestiti javnost kada dobijemo njihov odgovor.

.

Ljubav pojedinih mještana prema grafitima i anonimnom iskazivanju stavova nije rijetkost u samoj Čibači. Tako je lani početkom godine osvanuo grafit hercegovina – Čibača sa obilježjima šahovnice koja nemaju veze sa službenim grbom Republike Hrvatske i uglavnom s bijelim poljem, baš onako kako to i doliči ljudima koji veličaju spomen na poglavara iz Argentine.

Izvor: Dubrovački dnevnik