Svako od nas zna nekoga kome su vlastite potrebe na prvom mjestu i ko je sam sebi najbitniji. Toliko su bitni sami sebi da ih nije briga ni ako povrijede druge u pokušaju da zadovolje svoje potrebe. Prema horoskopu, takve osobe najčešće su rođene u ovim znakovima.

Lav

Iako su jako brižni, neki lavovi mogu biti pravi narcisi. To može biti posljedica straha koji osjećaju kada su pod nekim pritiskom koji ostavlja traga na njihovom samopouzdanju. Ipak, narcisoidnost nije sastavni dio njhove lilčnosti, obično je reakcija na nešto.

Ribe

Postoje faze kada ribe pokazuju narcisoidno ponašanje. Mogu postati bezobrazni i biti prioritet sami sebi. Rijetko shvate da se tako ponašaju, ali kada se to jednom dogodi, pobrinu se da se više ne ponavlja.

Škorpija

Škorpije obožavaju velika postignuća i zato nekada mogu biti narcisoidni samo da bi postigli svoje ciljeve. Imaju faze u životu kada su im bitni jedino oni sami i sve drugo im se čini kao gubitak vremena. Ipak, to im nije često dominantna osobina.

Strijelac

Strijelci ponekad mogu biti najgori narcisi od svih. Kada su u toj fazi nije ih biga ni za šta. Čini se kao da ih ništa ne dira i samo su zabrinuti pridaju li sami sebi dovoljno pažnje. Nekada im treba prlično dugo vremena da izađu iz te faze, piše Pinkvilla.

 

 

 

 

Izvor: N1