Prva polovina februara je natprosječno topla za ovo doba godine, navode meteorolozi. Interesantne su i  jutarnje temperature jutros cijela istočna Hercegovina je u plusu. 

U sedam časova u Trebinju je izmjereno 6 stepeni, a ista temperatura zabilježena je i u ostatku istočne Hercegovine, odnosno u Bileći, Gacku i Nevesinju.

Dok je jutros Banja Luka bila najtoplija sa čak 15 stepeni.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 1; Srebrenica 3; Tuzla, Zvornik 4; Sokolac 5; Bijeljina, Doboj, Trebinje 6; Gradačac 7; Ivan Sedlo, Livno, Stolac 8; Široki Brijeg 9; Grude, Mostar, Sarajevo 10; Bugojno, Drvar 12; Jajce, Prijedor, Zenica 13; Bihać, Neum 14; Banja Luka, Sanski Most 15; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933 hPa, za 10 hPa je niži od normalnog i opada.

Danas će do kraja dana u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguće ponegdje na sjeveru Hercegovine. Tokom dana slaba kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Prije podne, u većem dijelu Bosne, su mogući povremeno jaki udari vjetra. Dnevna temperatura od 11 do 17 °C.

HP, februar 2020.