U organizaciji Opštine Bileća u subotu 20. juna ove godine na platou pred Sportskom dvoranom u ovom gradu održaće se po prvi put manifistacija “Cicvarijada Bileća 2015”.

Organizatori manifestacije idejom su privukli brojne ugostitelje i ljubitelje gastronomije da se prijave za kulinarski izazov – pripremu najbolje cicvare, jela koje je duboko ukorijenjeno u tradiciju našeg naroda. Cijeli događaj održaće se u sklopu “Dana bilećkih proizvoda i stvaralaštva 2015”, koji će ove godine okupiti oko stotinu izlagača iz cijele Hercegovine.

Učešće na manifestaciji potvrdilo je petnaestak ekipa iz Bileće, Trebinja, Foče, Beograda, Gacka, Kolašina i Podgorice, a na popisu učesnika su vrhunski ugostitelji i kuvari iz najboljih restorana naše regije i šire. Žiri za izbor najbolje cicvare činiće: prof.dr. Grujica Vico sa poljoprivrednog fakulteta Istočno Sarajevo; Mr Dragan Brenjo, Agencija za sigurnost hrane u BiH; Gordana Radovanović predsjednik Slow Food Convivium Trebinje.

Program je zakazan za period od 12 do 14 časova,  a posjetu su najavili svi ljubitelji cicvare iz regiona kao i brojni turisti jer su turističke agencije iz regije ovu manifestaciju uvrstile u svoj program.

cicvarijada

HP, maj 2015.