Na području Bileće sinoć je izbio novi požar, koji je brzo lokalizovan zahvaljujući Helikopterskom servisu Republike Srpske, koji je prethodno izviđao teren i dojavio da se vatra aktivirala u rejonu Novakinja kod Krstača.

 

Na području Bileće, gdje su požari najveći, situacija na tri lokaliteta je djelimično pod kontrolom. U Dolušama, noćas oko dvadeset tri časa, požar je zatvoren u krug, a vatra se nije znatnije širila. Ekipe vatrogasaca su na terenu.

Kako nam je potvrdio Radomir Radmilović, starješina Vatrogasne jedinice u Bileći u selu Mirilovići požar se nalazi između lokalnih komunikacija i pod kontrolom je. Treće požarište, na području Bijeljana, u najvećem dijelu je zaustavljeno, ali se vatra otrgla kontroli u teškom terenu, i za sada je nije moguće gasiti. Ono što je najbitnije, vatra ni na jednom lokalitetu ne prijeti imanjima mještana. Zahtjev za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH stigao je sinoć do Republičke uprave Civilne zaštite, a angažman će zavisiti od uslova i stanja na terenu.

Na lokalitetu Petrinja, iznad Trebinja, oko ponoći izbila je vatra u niskom rastinju, ali je brzom intervencijom dežurne ekipe vatrogasaca ugašena.

Izvor: RTRS