Dodjela regionalnih muzičih priznanja završena je sinoć u Štark Areni u Beogradu. U pitanju je najveći muzički spektakl viđen u ovom dijelu Evrope. Učestvovalo je oko 60 izvođača iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske a najboljim muzičarima dodijeljena su priznanja.

Music Awards Ceremony (MAC) je organizovan po najvišim svjetskim produkcijskim standardima, a priliku da prisustvuje događaju iskoristilo je i 200 VIP zvanica. Organizovan je i prenos uživo a čak 15.000 gledalaca je bilo u Areni. Ovo su nagrađeni:

Foto

 

Zahvaljujući  glasovima publike, nagradu za najbolju hip-hop/ rep numeru odnijela je Seniddah sa pjesmom ’Slađana’.

„Ovo je za cijelu hip- hop scenu. Ostavili smo pečat. Nisam očekivala. Bez očekivanja- stalno mi govore moji prijatelji. Nemoj ništa da očekuješ i lakše ćeš živjeti“, kazala je Seniddah prilikom preuzimanja priznanja.

Po odluci radio stanica, nagradu u ovoj kategoriji odnio je i crnogorski rep sastav „Who See“za numeru „Naselje“.

Nagradu za najbolju pop numeru, po mišljenju publike, dobio je „Tropico bend“ za pjesmu „Ako ti je do mene“ .

Foto

Kada je u pitanju mišljenje ljudi iz radio stanica, nagrada je otišla u ruke i „Lexington bendu“ za numeru „Bosanka“.

U kategoriji moderne dance muzike, nagrađeni su Rasta (Adio amore) i Magla bend (Samo se noćas pojavi).

„Hvala Srbijo. Čast mi je da dijelim ovaj stejdž sa ljudima koje sam kao dijete gledao“, kazao je Rasta prilikom preuzimanja nagrade.

„Velika nam je čast što smo dio ove velike manifestacije, ustvari najbolje manifestacije na svijetu. Hvala što pratite naš rad. Uživajte u našim pjemama i biće uskoro nešto novo“, kazali su i momci iz Magla benda.

Najbolja rok numera po glasovima publike je „Bilo bi lako“ koju izvode Bajaga i instruktori. Po glasovima radio stanica, priznanje je dobio i “Parni valjak” za numeru „Vrijeme“.

Na prvom MAC spektaklu dodijeljeno je i priznanje za Etno World Music numeru. Nagrada, po odluci publike, otišla je Karolini Gočevoj koja je nešto kasnije pjesmu ’Ti ne dojde’ izvela uživo. Prema glasovima radio stanica, nagradu za Etno World Music numeru dobio je i Sanja Ilić iz grupe Balkanika za pjesmu ’Nova deca’.

Foto

„Dokazali smo da je ovo najbolja publika na Balkanu. Ovo nije nagrada za samo ovu godinu, već za sve godine unazad“, kazao je Sanja Ilić.

Za koncert godine, koji je održan baš u Štark Areni 29. aprila 2017. godine, priznanje je dobio Aca Lukas. Međutim, ovo nije jedino priznanje koje mu je dodijeljeno na MAC-u. Sa koleginicom Jelenom Karleušom, zahvaljujući glasovima publike,  dobio je i nagradu za najbolju saradnju i to za pjesmu „Bankina“.

Foto

Sa druge strane, glasovi radio stanica priznanje za kolaboraciju donijeli su Emini Jahović i Željku Joksimoviću (numera- Dva aviona).

Za najbolju modernu i tradicionalnu folk muziku nagrađeni su Aco Pejović (Fatalna doza) i Milica Pavlović (Operisan od ljubavi).

Prvi MAC nije prošao ni bez Željka Samardžića koji je dobio priznanje za poseban doprinos muzici.

Foto

Za najbolji muzički video nagrađene su Emina Jahović i Milica Todorović za muzički spot „Limunada“.

Najbolji muški izvođač je Toni Cetinski, dok je ovu nagradu u ženskoj kategoriji osvojila Marija Šerifović.

Foto

„Hvala publici i svima koji su glasali. Bolji početak turneje nisam mogao zamisliti. Volim vas puno“, kazao je Toni prilikom preuzimanja nagrade.

Foto

Nagrada za najbolju pop numeru muškog izvođača otišla je u ruke Željku Jokimoviću („Milimetar“) i Petru Grašu („Ako te pitaju“). Priznanja za najbolju pop numeru ženskog izvođača, zahvaljujući glasovima radio stanica odnijela je Aleksandra Radović za pjesmu „Ljubavi moja“, dok je zahvaljujući publici nagradu dobila i Jelena Rozga za pjesmu „Uzmem koliko mi daš“.

Foto

MAC nagrade za najbolju alternativnu i elektro pop muziku otišle su Neveni Božović (Jasno mi je) i grupi „Nipplepeople“ (numera ’Nikada’).

Najbolji mladi izvođač je blogerka i pjevačica Marija Žeželj, dok je posebnu nagradu za izvrsnost dobio Stjepan Hauser.

Posebna MAC nagrada za povezivanje regiona kroz muziku pripala je festivalu EXIT.

 

Izvor: fosmedia.me