Mjesec septembar je rezervisan za okupljanje svih relevantnih medijskih i marketinških profesionalaca Balkana na jednom mjestu. Već desetu godinu za redom Rovinj je domaćin prestižnog Weekend media festivala na kome ove godine učestvuje i HP media group iz Trebinja.

Grad Rovinj i njegova Stara fabrika duvana ove će godine jubilarni deseti put okupiti hiljade znatiželjnika otvorenih za nova znanja i iskustva iz komunikacijske industrije. Od 21. do 24. septembra u dvoranama Weekend Media Festivala i oko njih vodiće se žustre rasprave i prezentovati novi trendovi, ali prije svega stvarati opuštena atmosfera kreativnog dokoličarenja po kojoj rovinjski festival već cijelu deceniju odskače iznad svih sličnih okupljanja medijskih i marketinških znalaca.

?

U vrijeme kada smo počinjali, deseti rođendan nismo ni sanjali, a kamoli zamišljali kako ćemo ga obilježiti. Ovaj jubilej doživljavamo kao početak jedne nove ere, kao novu epizodu uzbudljive serije koja će trajati još puno sezona. Ne osjećamo se deset godina stariji, nego deset godina kreativniji, a nadam se da taj osjećaj dijele i svi koji će se s nama i ove godine družiti u Rovinju, poručuje Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Pokrovitelj Weekend Media Festivala svih ovih deset godina je Adris grupa, čiji direktor korporativnih komunikacija Predrag Grubić smatra da je tajna uspjeha u koncepciji kreativnog dokoličarenja, ali i u izboru mjesta i vremena održavanja festivala.

?

Kada jedan društveni događaj ili proces izdrži desetak i više godina, on postaje svojevrsna kulturna činjenica, a kulturne činjenice u uređenim društvima obavezuju na učenje. Ne treba dvojiti da će i Weekend Media Festival, nakon deset godina svoga trajanja, podstaknuti znatiželjnike na istraživanje ovog društvenog i medijskog fenomena, ali i na hrabrije iskorake u medijskoj i široj komunikacijskoj industriji, ističe Predrag Grubić.

Među brojnim poznatim imenima u ulogama predavača i panelista u Rovinju će se pojaviti Srđan Šaper, McCann grupa Srbija, Željko Mitrović, vlasnik i direktor Pink media grupe, Henning Tewes, direktor RTL Hrvatska, Saša Savić, prvi čovjek američkog Mediacom-a, Jonathan Calvert, britanski novinar koji je otkrio FIFA korupcijsku aferu, Dragoljub Mićko Ljubičić, Damir Nikšić, Dragoljub Draža Petrović, Zoran Šprajc, Abdulah Skaka, te brojni stručnjaci iz oblasti medija, komunikacija i marketinga iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije i brojnih zemalja Evropske unije.

?

Dio programa jubilarnog Weekenda biće posvećen nordijskim zemljama koje se po mnogo čemu smatra uzorom razvoja, novih tehnologija, ali i regionalne saradnje.

“U Rovinju smo da ispratimo trendove u oblastima kojima se profesionalno bavimo. Biće ovo jako korisno za naš dalji razvoj i realizaciju planova koji nam predstoje. Ne treba zanemariti da je ovo mjesto na kojem ćemo susresti dobar dio naših klijenata van regije što je svakako značajan segment i još jedna čar ovog Media weekenda”, rekao je ovim povodom Bojan Sulaver, direktor HP media group iz Trebinja i učesnik ovog festivala.

U okviru desetog Weekend Media Festivala biće održano više od 60 predavanja, panel diskusija i radionica u šest posebno opremljenih dvorana u okviru Stare fabrike duvana u Rovinju.

Festival se završava u nedjelju, 24. septembra.

 

HP, septembar 2017.