Dječija Nedelja obilježava se svake godine u prvoj sedmici mjeseca oktobra. Cilj manifestacije je promocija prava djeteta i poboljšanje društvene brige za djecu.

Dječja prava temelje se na potrebama svakog djeteta da preživi, odraste, ispuni svoje potencijale i sudjeluje u životu svoje zajednice. Ona se odnose na svako dijete, bez izuzetka.
Dječija nedjelja je upravo prilika da se kroz različite kulturno-obrazovne i sportske aktivnosti, radionice u njihovom ambijentu i druge prigodne aktivnosti, podsjetimo i na jedno od osnovnih načela UN Konvencije o pravima djeteta – pravo na participaciju, pravo da se njihov glas čuje, a posebno njihova razmišljanja o tome kako se snalaze u trenutnoj situaciji, u kojoj su im nametnuta mnoga ograničenja.

Na današnjem dvočasovnom druženju “Na kafi sa Ivanom i Cecom” podsjećamo sve naše slušaoce koja su to osnovna dječja prava.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, oktobar 2021.