Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek-davaoc krvi. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, zavisni smo samo od dobrovoljnih davaoca krvi.

Krv je važno sredstvo, kako za planirane tretmane tako i za hitne intervencije. Ona može pomoći da pacijenti koji boluju od neizlječivih bolesti žive dužim i kvalitetnijim životom, a neophodna je i pri kompleksnim medicinskim i hiruškim intervencijama. Krv je neophodna i pri zbrinjavanju povrijeđenih u hitnim slučajevima i iznenadnim nesrećama. Ona ima nepobitnu ulogu spašavanja života trudnica i novorođenčadi.

Darivanje krvi ne šteti zdravlju ako se provedu svi propisani postupci pri odabiru darivaoca krvi. Svaka zdrava osoba između 18 i 65 godina starosti može bez opasnosti za svoje zdravlje darovati krv, tri do četiri puta u toku jedne godine.

O važnosti darivanja krvi pričamo na današnjem dvočasovnom druženju “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

 

HP, maj 2021.