Briga o sebi ili „self-care“ pojam je koji se u skorije vrijeme sve češće koristi u svrhu označavanja aktivnosti koje nam pomažu da vodimo računa o sopstvenom zdravlju, spolja i iznutra.

Pojam se prvobitno odnosio na održavanje fizičkog zdravlja, uključujući higijenu, ispravnu ishranu te fizičku aktivnost, međutim, danas ovaj pojam dobija šire značenje, pa se briga o sebi odnosi na postizanje i održavanje sveukupnog fizičkog i mentalnog zdravlja, s obzirom da je to dvoje često nerazdvojivo.

U današnjem ubrzanom načinu življenja, može se reći da briga o sebi predstavlja temelj balansiranog života. Uvođenje opuštajućih i ispunjavajućih aktivnosti u dnevni raspored, osim što predstavlja odmor od svakodnevnog napora, donosi i dugoročne psihološke benefite.

Na koji način možete više da se posvetite sebi, kako razmaziti sebe saznajte na današnjem dvočasovnom druženju “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

I danas očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Hercegovina Promo – Radio Padrino, kao i na naš instagram profil HP Media.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

 

HP, januar 2021.