Hercegovina je dio male zemlje velike raznolikosti i njena, još uvijek do kraja neotkrivena kuhinja, nudi mnoštvo užitaka. Hrana se u Hercegovini priprema polako, u njoj se isto tako lagano i uživa, obavezno uz dobro društvo i razgovor. Danas jela, koja su bila sastavni dio svakodnevne prehrane u Hercegovini, servirana u skromnom drvenom posuđu simboliziraju stari način života.

Kažu da ako vidite drvo masline da raste to je na Mediteranu, ako vidite drvo smokve – to je na Mediteranu. Tamo gdje morska so prekriva planinsku floru – to je Mediteran i na kraju, mjesto gdje se uspjeh hrane duguje moru i kopnu, vodi i zemlji, toplini sunca i jakom vjetru – to je Mediteran. Ako su ovi navodi tačni, Hercegovina je primjer kćerke Mediterana.

Bakini recepti prenose se na nove generacije. U želji da vam olakšamo „muke“ oko izbora specijaliteta koje bi mogli već danas da spremite, za vas smo izdvojili najpopularnija hercegovačkih jela koja će hladne dane učiniti prijatnijim.

Zbog toga budite sa nama, jer u narednih dva sata prisjećamo se i nekih zaboravljenih jela na današnjem dvočasovnom druženju “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, oktobar 2021.