Problemi sa slikom tijela počinju u prostoru između stvarnog izgleda našeg tijela i projekcije onoga kako naša tijela treba da izgledaju, tako da ćemo danas “Na kafi sa Ivanom i Cecom” pričati o nametnutim standardima instagram ljepote, odnosno o idealnim fotografija koje se propagiraju na društvenim mrežama.

Instagram je ove godine proslavio 10 godina svog postojanja. Platforma je to koja je zasigurno zaslužna za postavljanje trendova, posebno kada je riječ o modi i imidžu tijela.

Od kontroverznog i zabrinjavajućeg trenda da budemo što mršaviji do trenda ‘Slim Thick’ kojeg su pokrenule velikim dijelom Kardashianke, došlo je do pomaka prema prihvaćanju prirodnog izgleda.

Iako su se tokom godina dogodile i pozitivne promjene potaknute Instagram trendovima, kako poznate osobe teže prirodnijem izgledu, Instagram još uvijek ima moć da oblikuje naše ideale što smatramo ili što znači biti ‘privlačan’, piše The Sun.

Kompleksi se javljaju između stvarne slike našeg tijela i idealizovane slike kako bi naše tijelo trebalo da izgleda. Trebalo? Zar postoji način na koji nečije tijelo treba da izgleda? Sudeći prema Instagramu i onome što nam serviraju utjecajne ličnosti, mediji, beauty magazini, postoji samo jedan ideal ženskog i muškog tijela. Kako se kao mlada osoba pozicionirati u odnosu na ideale ljepote promovisane na društvenim mrežama?

Upravo o tome pričamo na današnjem dvočasovnom druženju “Na kafi sa Ivanom i Cecom” i pozivamo vas da nas pratite od 10 časova na 90,8 MhZ.

I danas očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Hercegovina Promo – Radio Padrino, kao i na naš instagram profil HP Media.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, decembar 2020.