Stigao nam je i prvi decembarski dan, a svi već znamo da se u ovom mjesecu najviše osjeća praznični duh. Vrijeme darivanja, veselja, šarenila i dobrog raspoloženja. Ono što dodatno uljepša svačiji dom je novogodišnja jelka. Kada se porodica okupi da je skupa okite, a ona tokom praznika svakom domu daje poseban sjaj.

Na današnjem dvočasovnom druženju “Na kafi sa Ivanom i Cecom” pričamo upravo o tome, kada je nastala tradicija kićenja novogodišnje jelke i koliko sam taj čin uveseljava vaš dom.

Novogodišnja jelka je simbol topline koju praznici unose u domove, u najhladnijim zimskim danima. Najviše joj se raduju deca, mada i odrasli uživaju u tradiciji kićenja jelke koja okuplja porodice i prijatelje, a poseban doživljaj izazivaju pokloni koji se ostavljaju pod okićeno drvo. Iako se novogodišnji ukrasi za jelku pripremaju već u prvim decembarskim danima, i to u svim djelovima svijeta, rijetko ko zna odakle potiče ovaj običaj i kakva je simbolika jelke.

Pratite nas od 10 časova na 90,8 MhZ kada ćemo vam dati odgovor na ova pitanja.

 I danas očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Hercegovina Promo – Radio Padrino, kao i na naš instagram profil HP Media.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

 

 

HP, decembar 2020