Svjetski dan divljih vrsta obilježava se svake godine 3. marta u cijelom svijetu s ciljem edukacije javnosti o sveukupnoj raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta na Zemlji, te podizanja svijesti o potrebi i važnosti njihova očuvanja, kao i sve raširenijem problemu ilegalne trgovine divljim vrstama.

Ovogodišnja tema je „Održavanje cjelokupnog života na Zemlji“ i obuhvata sve divlje životinjske i biljne vrste. Zemlja je dom bezbroj vrsta faune i flore – previše da bi ih se sve prebrojilo, ali su sve tijekom svih milijardi godina u međusobnoj interakciji stvorili naš dom ovakvim kakav je danas.

Neodržive ljudske aktivnosti i prekomjerno iskorištavanje vrsta i prirodnih resursa koji čine staništa i ekosustave svih divljih životinja ugrožavaju svjetsku biološku raznolikost. Gotovo četvrtina svih vrsta trenutno je u opasnosti od izumiranja u sljedećim decenijama.

O ovoj temi pričamo na današnjem dvočasovnom druženju “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, mart 2021.