Boje, dezeni, košulje, haljine, torbe svakodnevno “vrište” na nas sa izloga raznih butika. Mali je broj ljudi koji je imun na to. Svi imamo svoj stil oblačenja, način na koji hoćemo da iskažemo svoju ličnost, da se ističemo. Kupiti torbu ili haljinu kojoj smo se danima divile na izlogu izaziva neopsivu radost u svakoj ženi. A ni muškarci nisu imuni na čari modnog svijeta.

Moda je globalna, dostupna svima. Dok se kod pojedinih u ormaru može pronaći samo probrana garderoba koja se njima dopada, neki ipak prate modne trendove pa se u njihovom ormaru nalaze svi “must have” komadi odjeće za tu sezonu.

Svaka sezona sa sobom donosi i nove dezene, boje i stilove koji će je obilježiti. Pa šta se to nosi ove jeseni?

Upravo o tome smo razgovarali danas od 10 do 12 časova “Na kafi sa Ivanom i Cecom” kada smo otkrili koji su to dezeni i krojevi nezaobilazni ove jeseni, a i saznali smo koliko naši sugrađani prate modne trendove.

Karirani dezen, rese, kožni baloneri, sakoi s remenom, košulje sa pufnastim rukavima su komadi koje ove jeseni morate da imate u svom ormaru. Muškarcima ovu jesen vladaju parka, dukserice sa kapuljačom, flanel i kožna jakna.

Ovi komadi odjeće uveliko su prisutni ulicama našeg grada, a pojedini od njih su klasici koji nikada ne izlaze iz mode. Naravno, kao i u svemu u životu i modi treba pristupiti umjereno.

Naša slušateljka podijelila je sa nama da li prati modne trendove i da li je moda nešto u čemu uživa.

“Elegancija nikada nije izašla iz mode i to je za mene nešto što je jako bitno. Volim se obući jednostavno, ali opet da bude primjećeno. Imamo toliko stvari u ormaru koje sam obukla samo jedan put, ali volim da ostanem primjećena u nečemu, pa iako će posle samo da stoji u ormaru. Volim boje da kombinujem, da razbijem ali i da slažem. Najviše volim cipele i tašne. Primjetila sam da je trenutno aktuelna lila boja, smaragdno zelena i žuta, to su boje koje su upečatljive za ovaj period, za jesen”, rekla je ona.

Mnogima je moda način da privuku pažnju na sebe i da se istaknu u masi, da iskaže svoju kreativnost. Mnogi uživaju u tome, a neki prate trendovi da bi se uklopili.

Još jedna naša sugrađanka rekla je za radio Padrino da voli da prati trendove, ali da uvijek nosi samo ono što joj se dopada i dobro joj stoji bilo to moderno ili ne.

“Pratim modne trendove, ali ne slijepo. Po meni je moda dobra i zabavna stvar, ali ukoliko to moda nije ono što sam ja, jednostavno je ostavim po strani. Prihvatim modne trendove ako mi se svide. Ove jeseni potpuni trend jesu karo dezeni, što mi se mnogo sviđa jer ja obožavam da nosim ženska karo odijela. Kaputi, obuća, šalovi, pa čak i torbe u ovom dezenu našli su se u izlozima mnogih butika. Kožne haljine mi se nikako ne dopadaju, ali vidim već su se našle na našim ulicama”, istakla je naša slušateljka.

Moda je svakako zabavna stvar i mnogi uživaju u njoj. Ali ono što je najbitnije jeste da čovjek nosi ono u čemu se osjeća dobro, i što na najbolji način oslikava njegovu ličnost. Jer haljina koliko god da je lijepa, nikada neće izgledati tako ukoliko se ne osjećamo prijatno u njoj i ne nosimo je sa samopouzdanjem.

Moda je prije svega stvar izbora, a na nama je da li ćemo je pratiti ili ne. U svakom slučaju, sve ono u čemu se lijepo osjećamo i popravlja nam raspoloženje, ne izlazi iz mode.

 

 

HP, oktobar 2020