Na kafi sa Ivanom i Cecom” pričale smo o Međunarodnom danu muškaraca, koji se obilježava upravo danas.

Međunarodni dan muškaraca prvi put je održan 1999. godine na Trinidadu i Tobagu.

Ciljevi proslave ovog praznika uključuju fokusiranje na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšavanje rodnih odnosa, promovisanje rodne ravnopravnosti, te isticanje pozitivnih muških uzora.

Život muškarca u svijetu je povezan s fizičkim i psihičkim opterećenjima, zbog čega bi morali više pažnje da posvete sopstvenom zdravlju. Postoji mišljenje da su nemar i nebriga prema zdravlju i tijelu više vezani za muškarce, te je važno da se od malih nogu svi uče o zdravom načinu života.

I danas smo imale pozive naših slušalaca, a aktivnije su bile pripadnice ljepšeg pola, koje su odgovarale na pitanje koje osobine po njihovom mišljenju treba da ima idealan muškarac , dok se u odbranu jačeg pola javio i jedan slušalac.

Razgovarale smo i o tome šta muškarci očekuju i žele od žena, odnosno svojih partnerki, te o podjeli kućnih poslova u kojima u posljednje vrijeme sve više zamjenjuju svoje dame.

Budite i sutra uz 90.8 MHz, pripremili smo zanimljivu temu, a pričaćemo o prirodnoj kozmetici. Koliko je Trebinjci koriste, gdje kupuju, te koje su prednosti njenog korištenja saznajte sutra od 10 do 12 časova na talasima radija koji vas sluša.

 

HP, novembar 2020.