Srpski običaji, praćeni stotinama godina starim ritualima i obredima, uz izvesne izmene i danas imaju gotovo istu snagu i važnost

Srpski narodni običaji potiču iz davnih vremena i iz starih, prehrišćanskih verovanja koja su opstala do danas. Narodne običaje često prate razni obredi i rituali koji se izvode u određenim prilikama i iz različitih namera, uz verovanje da će to doneti pomoć i korist.

Naš narod je poznat po neobičnim, a često i bizarnim običajima. Neki su poznati većini javnosti, a neki nas i danas ostavljaju u čudu.

Bilo da ih poštujete jer ste tradicionalni, ili možda sujeverni, neki od običaja u različitim krajevima Srbije toliko su bizarni da vas neće ostaviti ravnodušnim. U još većem šoku su oni koji nisu skloni nikakvim običajima.

Na današnjem druženju ” Na kafi sa Ivanom i Cecom” pričamo o najčudnijim običajima, podijelićemo i vaša saznanja i uz mnogo dobre muzike provesto zanimljiva dva sata.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, februar 2021.