Udruzenje Baby Steps iz Sarajeva sprovodi aktivnu kampanju buđenja svijesti svih porodilja i članova njihovih porodica u borbi protiv korupcije u porodilištima širom BiH, te smo zbog toga odlučili da upravo o tome pričamo na današnjem dvočasovnom druženju.

Svaka majka, svako dijete, svaka porodica zaslužuje dostojanstven čin poroda, bolje uslove u porodilištima, ljubaznije osoblje. Nijedna trudnica ne smije biti dovedena u situaciju da razmišlja šta bi bilo ako bi dala “kovertu”?

Da li bi se prema njoj ponašali bolje? Da li bi dobila sve ono što joj zakonom pripada? Da li bi ishodi nekih poroda bili drugačiji?

Više o ovoj temi čućete dana od 10 do 12 “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

Šta ustvari činimo drugome ako mi sami pristajemo da dajemo mito? Jeste li se ikada zapitali da osim što je to krivično djelo, mi ustvari uzimamo pravo nekoga drugoga? U ovom slučaju uzimamo pravo na život.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, jul 2021.