Međunarodni dan zagrljaja je godišnji praznik ‘ozvaničen’ 1986. godine u Mičigenu, a obilježava se 21. januara. Koliko puta dnevno zagrlite dragu vam osobu? Počnite to raditi malo češće.

Psiholozi smatraju kako nam je dan zagrljaja itekako potreban. Stručnjaci tvrde kako nam pet do šest zagrljaja dnevno može učiniti život dužim i ljepšim. Izabran je dan u januaru jer je ovaj zimski mesec često sinonim za depresiju i sivilo.
Zagrljaj gradi poverenje i osećaj sigurnosti i jača povezanost sa osobom koju grlimo.

Kažu:

  • 4 zagrljaja su potrebna za preživljavanje
  • 8 za održavanje
  • 12 za napredovanje.

Zbog pandemije korona virusa jedan jednostavan čin afekcije kao što je zagrljaj se zaboravio. Čuvamo svoje zdravlje, držimo distancu. Ali vjerovatno smo svi svjesni koliko nam zagrljaji zaista nedostaju.

O zagrljajima, njihovim pozitivnim dejstvima pričamo na današnjem druženju sa Ivanom i Cecom. Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Hercegovina Promo – Radio Padrino, kao i na naš instagram profil HP Media.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom.

Srećan vam Međunarodni dan zagrljaja! Iako ne možemo fizički, danas lijepim riječima, osmijehom ili lijepim gesto zagrlite nečiju dušu.

 

 

HP, januar 2021.