Vječito poređenje dvije kategorije žena koje se stalno sreću: slobodne i udate. Dok slobodne djevojke zavide udatim na pronalasku partnera sa kojim će provesti svoj život, udate takođe maštaju o ponekom kasnom izlasku i vremenu posvećenom samo sebi.  Naravno, za sve postoji izuzetak.

Slobodne žene vole svoju samostalnost, mogućnost da se posvete sebi, svojim ciljevima i karijeri, te smatraju da udata žena postaje zatrpana obavezama oko kuće i porodice, te joj ne ostaje previše vremena da se okrene sebi.

Pojedine udate žene smatraju da sa osnivanjem porodičnog života popele su se još jednu stepenicu bliže ka potpunom ostvarenju sebe kao žene, dok slobodne i dalje žive u svojim “ludim” i nezrelim godinama.

Upravo o tome smo razgovarali od 10 do 12 časova “Na kafi sa Ivanom i Cecom” . Javio nam se veliki broj naših slušalaca koji su sa nama podijelili mišljenje o ovoj temi te kome je teže, udatoj ili slobodnoj drugarici?

“Mislim da je teže udatim ženama naročito ako su zaposlene zbog obaveza u braku i oko djece, ako ih imaju. Teško je uskladiti i  posao sa ostalim obavezama” , rekla je naša slušateljka.

Još jedna naša slušateljka podijelila je sa nama svoje viđenje te rekla kako smatra da je teže slobodnim ženama zato što podliježu stereotipima našeg mentaliteta.

“Mišljenja su da ako je žena udata i rodila djecu da je sve uradila kako treba i onda slobodnoj ženi ostaje da se dokazuje društvu da nije manje vrijedna ukoliko je odlučila da radi na sebi i na svojoj karijeri”, istakla je ona.

Takođe, naše slušateljke su sa nama podijelile kakav je život u braku.

“Nedavno sam stupila u svoj drugi brak. Brak je divna stvar ako je bračni drug pravi. Tada su i one najobičnije dnevne obaveze i aktivnosti prava uživancija. Kada si u braku uvijek imaš nekoga na koga možeš da se osloniš. Biti u braku i biti solo, sve ima neke svoje prednosti i mane. Suština je da je mnogo bolje i biti sam, nego u lošoj zajednici”, rekla je jedna naša slušateljka.

Udate ili slobodne, jedno je sigurno. Kada nađete pravu osobu sa kojim želite da podijelite život, ništa nije teško. A vi, drage slobodne dame, uživajte, radite na sebi, usavršavajte se, sve dolazi u svoje vrijeme, pa će tako doći i pravi muškarac.

 

 

HP, oktobar 2020.