U današnjoj je svakodnevici nemoguće izbjeći riječ influencer. U ne tako dalekoj prošlosti ljudi su se smijali onima koji hodaju po gradu i pričaju u kameru, slikaju  hranu, ne idu na kafu bez objavljivanja gdje se nalaze i onima s mnogim drugim još uvijek nepojmljivim osobinama.

Nekad su to bile isključivo poznate ličnosti poput sportaša, glumaca, pjevača… Međutim, društvene su mreže preoblikovale toliko aspekata naših života pa se i tržište takozvanih influencera okrenulo za 180 stepeni.

Influenceri imaju dodir s publikom na svakodnevnoj bazi te se nakon nekog vremena doimaju kao prijatelji, što na neki način i jesu. Iz tog ćemo razloga prije kupiti proizvod koji oni preporučuju nego proizvod čiju smo reklamu vidjeli na televiziji.”

Danas od 10 do 12 “Na kafi sa Ivanom i Cecom” pričaćemo o influenserima, njihovoj zaradi,  uticaju na pratioce, o tome kako su oni promijenili marketing.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, jul 2021.