Zdrava životna sredina je osnov za očuvanje ljudske egzistencije i održivog razvoja društva. Nju čini priroda koja nas okružuje, kao i ono što je čovek stvorio koristeći nauku i tehnologiju kako bi zadovoljio svoje potrebe.

Naše potrebe su raznolike, rastu i neprestano se menjaju sa razvojem tehnologije. Današnje društvo je u svakom smislu potrošačko: kupuje se, troši se, baca se, bez razmišljanja i prethodne racionalizacije. Da bi se ovo promenilo, potrebno je da svako od nas promeni svoje navike. Međutim, nisu samo navike to što mora da se menja: neophodno je i definisanje dobrih i održivih zakona usmerenih ka racionalnoj potrošnji, smanjenju globalnog zagađenja i globalnih klimatskih promena.

Na inicijativu Ujedinjenih nacija uspostavljen je 26. januar kao Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine. Cilj obeležavanja ovog datuma je ukazivanje na ekološke probleme na svim nivoima i poziv građanima i vladama da zajedno rade na podizanju svesti o potrebi očuvanja i zaštite životne sredine.

Da li čuvamo svoju okolinu, na koje načine doprinijeti njenom očuvanju saznajte danas od 10 do 12 časova “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

 

HP, januar 2021.