Da li imate utisak da se od vas ponekada očekuju neke odluke, samo zato što vam je vrijeme da to nešto uradite?

Okruženje u kojem živimo je kao karika našeg života iz koje ne možemo pobjeći. To nije hrana koju jedemo, odjeća koju oblačimo ili sveska u koju pišemo. Društvo nisu naši prijatelji i bliske osobe, društvo predstavlja sve ljude koji žive u našoj okolini. Koliko god to bilo kompleksno, ne možemo pobjeći od sredine. Selidba bi možda riješila dio problema, ali zlih ljudi, u svakom slučaju, ima svugdje. Tako da je jedino rješenje shvatiti svoju vrijednost i ne dopustiti nikome da je umanji.

Uporno, generacijama unazad, rastemo u kalupu koji nam je okolina nametnula, iako imamo toliko slučajeva razbijanja tog kalupa – glasnim vikanjem da zaslužujemo više. U različitostima je suština, one nas čine baš takvima kakvi jesmo. Zar bi uopštee bilo zanimljivo da smo svi isti?

Na današnjem dvočasovnom druženju “Na kafi sa Ivanom i Cecom” saznajte na koji način društveni kalupi funkcionišu i kako ih se riješiti.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, mart 2021.