Postoji samo jedan prvi dečko. Možda to nije bio mladić koji te prvi puta poljubio. Ili onaj čije si ime stalno pisala u svoje školske bilježnice i knjige. Međutim, jednog dana si jednostavno znala da je to tvoja prva velika ljubav!Je li ti prvi rekao „volim te“, je li bio prva duža veza, je li ti bio… prvi? Ili sve to zajedno?

U svakom slučaju zauzeo je posebno mjesto u tvom životu!  Prve velike ljubavi sjećamo se cijelog života. Naravno, nakon nje se zaljubimo još puno puta. Poljubimo puno žabaca sve dok ne naletimo na princa. Međutim, koliko god da ih dođe i prođe – s prvom ljubavi često nas povezuju snažna sjećanja.

Zašto je tome tako, istraživali su psiholozi iz Berlina dr. Franz Neyer i dr. Judith Lehnart te objavili svoje istraživanje pod nazivom „Ličnost i društvene veze u mlađoj adolescentskoj dobi“. Rezultat: „Prva ozbiljna ljubav djeluje na ličnost čovjeka poput katalizatora.“

Otkrit ćemo vam koju ulogu u životu igra prva velika ljubav – i ima li možda uticaja na sve buduće veze danas od 10 do 12 “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, jul 2021.