Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić–Hrstić svečano je sinoć na Jahorini otvorila zimsku turističku sezonu 2013/2014.

Izvor: klix.ba / Srna

Izražavajući zadovoljstvo što ima čast da otvori novu zimsku sezonu nakon uspješne prošlogodišnje, Hrstićeva je na svečanosti istakla da su vremenske prilike i količina snijega obećavajući da će skijaši i turisti imati najbolje uslove u ovoj godini.

Ona je izrazila nadu da će veliku posjećenost imati i ostale planine u Republici Srpskoj.

“Otvaranje zimske sezone prilika je za promociju Jahorine kao destinacije na kojoj je moguće jednako uspješno razvijati zimski, planinski, avanturistički i omladinski turizam”, istakla je ministar trgovine i turizma RS.

Hrstićeva je podsjetila da je Vlada Republike Srpske uložila značajna sredstva u izgradnju trećeg šestosjeda kako bi Jahorina zadovoljila potrebe skijaša i ljubitelja zimskih sportova, čime je postala veoma konkurentna u odnosu na planine u okruženju.

“U narednom periodu bit će nastavljen rad na razvoju ostalih kapaciteta i sadržaja za različite grupe turista”, rekla.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Olimpijskog centra “Jahorina” Neven Ćosović uručio je sezonski ski-pass alpskoj skijašici Maji Klepić, koja jedina nije na pripremama za takmičenja. Ski-passovi su osigurani za sve ostale olimpijce i bit će im uručeni naknadno.

U sklopu obilježavanja otvaranja zimske turističke sezone organizovan je i prigodan program, a goste na svečanosti u Hotelu “Bistrica” zabavljao je ansambl “Košava”.