Italijanski glam rock bend Maneskin ovogodišnji je pobjednik Evrovizije sa pjesmom Zitti E Buoni.

Prema glasovima stručnog žirija najviše glasova, 267, odnijela je Švajcarska. Ali, nakon prebrojanih glasova publike postalo je jasno da je talijanski bend Maneskin ovogodišnji pobjednik Evrovizije.

Ovo je treći put u istoriji ovog takmičenja da je Italija osvojila titulu najbolje pjesme.

Nakon dvije polufinalne noći, 53.000 testova za publiku i izvođače, takmičenje za pjesmu Evrovizije održano je uživo u areni u Roterdamu pred 3.500 ljudi u publici.

Ovo je među prvim velikim takmičenjima koje se održava uživo u sjeni pandemije COVID-19. Ipak, uz testove i mjere opreza, nisu svi uspjeli da izbjegnu korona virus.

Tako islandski bend Dadi og Gagnamagnid nije učestvovao uživo u nastupu tokom polufinalne noći u četvrak, ali ni u subotnjoj finalnoj obzirom da je jedan od članova benda testiran pozitivno na korona virus.

Umjesto nastupa uživo, publika je imala priliku da vidi snimak ranije probe, dok su članovi benda bili u karantinu u hotelu u Roterdamu.

Više o Eurosongu pričamo na današnjem dvočasovnom druženju “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

Očekujemo vaše pozive na naš broj telefona 059 241 025, a možete nam pisati i na naš facebook nalog Radio Padrino – Hercegovina promo, kao i na naš instagram profil Padrino radio.

Pridružite nam se i proćaskajte “Na kafi sa Ivanom i Cecom”.

 

HP, maj 2021.