U Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u nedjelju 14. marta, sa početkom u 19 časova, održaće se koncert klavirskog dua- Sonje Marković i Dragomira Bratića.


Na repertoaru naći će se Glukov Balet iz “Orfej i Euridika”, Sen – Sansov Dance Makabre i Gavrilinov “Sat “, “Valcer”, “Snovi”, “Galop” i “Marš”.
Gost na koncertu je Ana Riđešić koja će izvesti Šopenov Scherzo b-mol.

Sonja Marković je profesor klavira u Muzičkoj školi Trebinje. Akademiju umjetnosti, klavirski odsjek završila je u Banja Luci, a master iz klavira i kamerne muzike na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Učesnik je domaćih i međunarodnih takmičenja, na kojima je pobrala brojne nagrade. Posebno se ističe nastup u Кarnegi Holu i članstvo u žiriju “Culley International Competition” koje se održava u Njujorku.

Dragomir Bratić je profesor klavira u Muzičkoj školi “Davorin Jenko” u Beogradu. Završio je Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu. Usavršavao se kod Arba Valdme, Igora Laska, Natalije Trul. Član je mnogih domaćih i međunarodnih stručnih udruženja. Smatra se jednim od najtalentovanijih mladih muzičkih pedagoga i dobitnik je brojnih priznanja za svoj pedagoški rad.

 

 

 

HP, mart 2021.