Svi mi znamo barem jednu ženu koja postiže sve, a nikad se ne umara. I dok ti proklinješ što dan nema koji sat više, kako bi stigla baš sve što si naumila, a da se pritom i dobro naspavaš, neke žene kao da uopšte ne spavaju, ali imaju snage za baš sve obaveze koje ih čekaju u radnom danu.

 

 

One rade, vježbaju, kuvaju i spremaju, možda već imaju i djecu, imaju vremena za kafu sa prijateljicama i za sebe, a još se uveče stignu i “zaigrati” sa svojim partnerom. Kako?! Ovo su njihove tajne:

 

Vježbanje

Obično, kada se osjećaš tromo, trening je prva stvar koju ćeš preskočiti. Ali vježbanje ujutro, može itekako podići nivo energije i smanjiti stres, a sve što ćemo reći jest – endorfini! Neće biti lako da ustanete ujutro, ali vremenom ćeš naviknuti tijelo, a prednost je i to što ćeš popodne imati više vremena za sebe i drage ljude.

 

Stvari koje ih vesele

Takve žene fokusirane su na stvari koje ih raduju. Godišnji odmor, sauna, šoping, pica. O čemu god da se radilo, tvoj nivo energije reaguje na iskustva, zbog kojih si uzbuđena pa čak i ona mala. Odradi dnevne trenutke koje ne možeš dočekati, a onda drži oči na svojoj nagradi, kada izvršiš zadati zadatak.

Svjež vazduh

I kratka promjena okoline, može i te kako pozitivno da utiče na nivo tvoje energije. Još je važnije da to bude na svježem vazduhu, ako je to moguće, jer to dodatno pomaže da smanjiš šanse da ćeš se osjećati omamljeno i tromo.

 

“Ja” vrijeme

Ponovno, bilo da je to topla kupka, čitanje knjige ili omiljenog časopisa, tumaranje internetom, gledanje serije… Žene koje imaju dovoljno energije, znaju koliko je važno to solo vrijeme posvećeno samo njima i njihovim malim zadovoljstvima, kojima održavaju baterije punima. Ne za njihovog partnera, prijateljicu, djecu, šefa. Vrijeme samo za njih.

 

Hidriranost organizma

Pij dovoljno tečnosti u danu i shvati to ozbiljno. Dehidracija je usko povezana sa umorom i malaksalošću. Odmor od tehnologije Previše izloženosti plavom svjetlu, dokazano smanjuje nivo energije. Fejsbuk, mejlovi, pozivi, poruke, Instagram… Odredi doba u danu kada možeš da ignorišeš svoj telefon, bez ikakvih posljedica i drži se toga baš svaki dan.

Dremež

Onaj mali, od 10-15 minuta u popodnevnim satima. Niko ne treba da zna.

Izvor: Nezavisne novine