Čini li odijelo čovjeka? Naravno da ne, ali zaista mnogo govori o nama!

Nesporno je da su za uspjeh na poslu veoma bitne naše sposobnosti, znanja, iskustva i inteligencija, no ne možemo poreći da i mi sami, pa tako i drugi često mišljenje o nekome donosimo na osnovu prvog dojma – onog što prvo vidimo, a za to je ipak najvažniji izgled.

Stručnjaci tvrde da bez obzira na naše sposobnosti ne bi trebali da zanemarujemo ili potcjenjujem  odjeću koju nosimo, jer, kako tvrde dobro odabrana i usklađen look, postaje manje važna, a vas dovodi u prvi plan.

Dobro usklađen styling daje vam priliku da pokažete najbolje od sebe. Ukoliko zanemarujete izgled ili se odijevate neprikladno, vaša odjeća dolazi u prvi plan, ali ako ste prikladno odjeveni, vaš look postaje neutralan faktor koji vam omogućava da pokažete sve svoje sposobnosti.

Sa savršeno usklađenim stylingom, kada uđete u prostoriju nećete ostavljati dojam žene preopterećene poslom, financijama, porodičnim problemima i djecom, već će drugi u vama vidjeti samouvjerenu ženu koja u svakom trenutku zna šta želi i kako to dobiti, tvrde stručnjaci.

Naravno, kada izgledate dobro, dobro ćete se i osjećati, a samim time i dobro raditi svoj posao. Dakako, to ne znači da vam dobro odabrana odjeća može biti zamjena za kompetenciju, ljubaznost i vještine, ali dobro odijelo vas može podsjetiti koliko ste dobri. Kao i one oko vas.

Izvor: ljepota.ba