Do 22. septembra traje vladavina Djevice. Ovaj horoskopski znak, kao i ostalih 11 znakova, prate tačno određene karakteristike, na privatnom, profesionalnom i ljubavnom planu.

Poznavaoci astrologije kažu da zbog njenih prednosti svako treba da ima Djevicu kraj sebe.

Djevica- analitičnost kao suština

Osobe koje su rođene u znaku Device prepoznaćete lako po fizičkim karakteristikama. Najveći broj pripadnika ovog znaka ima okruglo lice, izražene oči i jagodice. Najčešće je Devica visoka, a ako je pobedi gojaznost, višak kilograma ima na stomaku i na rukama.

Djevica u nekoliko crta:

element- zemlja

vladajuća planeta- Merkur

srećan broj- 6 i 4

omiljena boja- zelena i braon

srećni dani- utorak, subota i nedelja

cvet- neven

kristali- ružičasti kvarc

moto- ja analiziram

Djevice odaje i ponašanje, odmerene su i nimalo sklone ekscentričnim ispadima, kao ni ekscentričnom stilu odevanja. Rezervisane su, zatvorene, pa ponekad deluju i pomalo strogo.

To što pripadaju zemljanom znaku, čini ih konzervativnim. Ipak, iza diskretnog ponašanja, krije se velika osetljivost.

A odmerene u postupcima, nisu nimalo odmerene u pružanju pomoći drugima. Zato se za njih kaže da su najbrižniji znak zodijaka.

Ključna crta Device jeste njena analitičnost. Nijednu odluku neće donete pre nego što u obzir uzme sve detalje, pažljivo ih odmeri, svaku opciju sagleda iz milion uglova, pa tek onda donese odluku. Analitičnost je njena vrlina, jer Devica zbog svoje obazrivosti, vidi detalje koji drugima promiču. Isto tako sklonost analiziranju može lako da postane mana jer ako u nečemu Devica nema mere, to je svakako promišljanje i predomišljanje.

Neretko je prati izreka: “Od drveta ne vidi šumu” jer tolika analitičnost ume da je odvrati od preduzimanja bilo kakve akcije, a posvećenost detaljima odvuče od suštine.

Veliki plus njene analitičnosti ispoljava se na polju porodice i prijateljstava. Devicu morate da imate u najbližem okruženju jer daje najbolje savete i ume da reši svaki problem.

Veoma je posvećena svom zdravlju i zdravoj ishrani, kao i zdravlju bliskih ljudi. Najvažnije je da Devica saosećanje ne iskazuje samo rečima, već i delima.

Kada dođe vreme za roditeljstvo, Device se podele, pa se neke među njima savršeno snalaze u novoj ulozi, a neke zbog preterane brige opterete i sebe i decu.

Profesije kao stvorene za Devicu

Devica blista u svim poslovima koji zahtevaju organizaciju, a njena metodičnost je čini pravom osobom za medicinu. Posao u toj struci je idealan za nju. Zbog Merkura, planete koja vlada njenim znakom, a koja je planeta komunikacije, Devici astrolozi predlažu da se bavi pisanjem, pa su književnost i novinarstvo polja na kojima se dobro snalazi.

Neće pogrešiti ni ako odluči da bude učitelj, psiholog, socijalni radnik ili nutricionista.

 

 

 

Izvor: Prva.rs