Juče i danas, 7. i 8. juna, u Trebinju se održava XIV Moto skup u organizaciji lokalnog Moto kluba “TNT”. Ovaj tradicionalni događaj, već nekoliko godina održava se pod pokroviteljstvom grada Trebinja, ali dugogodišnju tradiciju okupljanja održali su prije svega entuzijasti okupljeni u lokalni moto klub koji su svojim upornim radom od ovog događaja napravili jedan od najrespektabilnijih skupova zaljubljenika u moto sport u regiji.

Učesnici skupa imaju “bazu” u bivšoj kasarni “Luka Vukalović”, a juče u podne je zvanično otvoren skup. Sinoć su održane svirke lokalnih i bendova iz Srbije, na “stejdžu” montiranom za ovu priliku u bivšoj kasarni. Danas u 18 časova se održava najatraktivniji dio skupa kada će brojni motoristi održati defile ulicama Trebinja ,a u 19 časova će građani i učesnici skupa moći da prisustvuju “moto igrama”, ponovo u krugu kasarne. Druženje će biti završeno u kasnim večernjim (ili jutarnjim) časovima koncertom banjalučkog benda “Tupas Mene” i beogradskog “BandX”-a.

Veliki broj motorista iz regiona je posjetio Trebinje ovog vikenda, a hotelijeri, ugostitelji i trgovci zadovoljno trljaju ruke. Ovo je još jedan pokazatelj da se upornim radom i zalaganjem može osmisliti i održati jedno zanimljivo turističko događanje u Hercegovini.