“Mostar blues & rock festival”, najznačajnija međunarodna smotra blues-rock grupa u BiH, održat će se od 16. do 18. jula u prostorima Muzičkog centra Pavarotti i OKC “Abrašević”, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Mostara.

 

 

U programima 13. izdanja ovog Festivala nastupiće devet grupa koje preferiraju, kako tradicionalni, tako i moderni pristup blues i rock muzici.

Od londonskog “Nine Below Zero”, grupe nastale 1977. godine, inače vlasnika čak 21-og albuma, preko američkog autora i producenta Mike Zitoa, do njemačkih majstora bluesa “Blues company” i francuskog sastava “Big Dez”, ovaj Festival nastavlja gajiti tradiciju istinskog muziciranja i vrhunske produkcije.

Prostori održavanja Festivala će cijeli dan biti otvoreni za posjetioce, tokom čega će biti upriličena cjelodnevna blues/rock slušaona.

S obzirom da je na ovogodišnjem “Mostar blues & rock festivalu” sve vezano za broj 13, tako će i cijena dnevne ulaznice u pretprodaji iznositi 13 KM, a na ulazu 15 KM. Cijena festivalske ulaznice je 35 KM.

“Mostar blues & rock festival, između ostalih, podržavaju Ambasada SAD-a u BiH, Ambasada Kraljevine Norveške u BiH i Grad Mostar.

Prodajna mjesta ulaznica možete pronaći na ovom linku.

 

 

HP, jul 2015.