Globalgrasshopper, jedan od najvažnijih putničkih portala, pokrenuo je izbor najbolje turističke destinacije kada su u pitanju mali gradovi Evrope, a jedan od gradova u konkurenciji je i BiH biser na Neretvi – Mostar.

 

U saradnji sa stranicom Hotel.info, Globalgrasshopper je izabrao 52 živopisna mala grada iz cijele Evrope, a pobjednika će izabrati posjetioci ove dvije stranice.

Za 26 grada, među kojima je i Mostar, može se glasati na stranici Globalgrasshoppera, a za ostale na stranici Hotel.info. Između dva grada koji osvoje najviše glasova biraće se pobjednik.

Direktni konkurent Mostaru u prvom krugu glasanja je španski Sitges.

“Iako je ratna prošlost Mostara još uvijek očigledna, grad je od strahota početkom 90-ih godina procvjetao. Sada je to jedno živahno mjesto s trgovinama i kafićima. Mostar je kosmopolitski grad sa nevjerovatnom arhitekturom, a obnovljeni Stari most je popularno turističko mjesto”, stoji u opisu grada na Neretvi.

Od turističkih destinacije iz zemalja okruženja, u konkurenciji je hrvatski otok Hvar kojem je direktni konkurent slovenski Bled, zatim Dubrovnik, te Piran.

Glasanje traje do 14. februara, a svoj glas možete dati i vi.

 

Izvor: Klix.ba