Film Dragana Bjelogrlića “Montevideo, vidimo se” koji se od 13. februara do večeras prikazivao u bioskopskoj sali trebinjskog Doma kulture privukao je veliku pažnju publike koja je na većini prikazivanja dobrim odzivom pozdravila ovo ostvarenje.

Priča o prvom Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine kao naslovna tema, na prvi pogled, ne ostavlja mnogo prostora za očekivanje da ćete u filmu o Tirketu, Moši i ostalim članovima jugoslovenske fudbalske ekspedicije naići na veoma jaku emociju uz priče o ljubavi, sportu, drugarstvu i životnoj nepravdi. Napraviti “knedlu u grlu” gledaocu od polufinalne utakmice pomenutog prvenstva, koja je opisana po istinitim događajima (gdje čak i urugvajski policajci pored terena igraju protiv jugoslovenskog tima), pravi je znalački poduhvat ekipe filma i reditelja Dragana Bjelogrlića. Glumačku ekipu prvog djela filma, koju predvode Miloš Biković, Petar Strugar i Vojin Ćetković, pojačale su internacionalne zvijezde Elena Martinez, Armand Assante, te neprikosnoveni Branko Đurić Đura koji je ulogom Hrvata iz Mostara do suza nasmijavao trebinjsku publiku.

Trebinjska publika tako se upisala među 400.000 gledalaca ovog ostvarenja, koliko je do sada pogledalo ovaj film za prvih mjesec dana prikazivanja u Srbiji, Republici Srpskoj i Makedoniji. Premijere “Montevidea” nastavljaju se u domaćim bioskopima ali i u  Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

B.S. Hercegovina Promo, 16.februar 2014.